Nokvorst: 6 Manieren om het te voorkomen

Heb je ooit van nokvorst gehoord? Als je denkt aan een winterse toestand met sneeuw en ijs, zit je er niet heel ver naast, maar het heeft alles te maken met je dak. De nokvorst is de rij dakpannen die horizontaal de top van je dak, de nok, vormt en deze bij elkaar houdt. Als deze echter los komen te zitten, kan dat problemen veroorzaken zoals lekkages en schade aan je dak. Maar vrees niet, met deze 6 tips houd je je nokvorst in topconditie.

1. Periodieke dakinspecties

Voorkomen is beter dan genezen. Door je dak van een regelmatige inspectie te voorzien, vooral de nok, kun je vroegtijdig problemen opsporen en direct handelen.

Specialist nodig? Bij Perfect Dak Nederland ben je aan het juiste adres als je een dakdekker Utrecht zoekt voor een voordelige dakinspectie. 

2. De juiste materialen

Investeren in hoogwaardige materialen voor je dak kan je op de lange termijn veel kosten en hoofdpijn besparen. Of het nu gaat om het juiste cement of hoogwaardige dakpannen, ze kunnen het verschil maken tussen een stabiele en een wiebelige nok.

3. Goede dakventilatie  

Let erop dat er voldoende ventilatie onder de dakpannen beschikbaar is. Zo voorkom je zowel vochtophoping als condensvorming, twee boosdoeners om te vermijden, want ze kunnen allebei bijdragen aan het loskomen van de nokvorst.

4. Isolatie 

Een goede dakisolatie biedt niet alleen bescherming tegen de kou, maar ook tegen de inwendige condensatie wat kan resulteren in de verzwakking van de nokconstructie.

5. Gootreiniging

Hoewel het niet direct verband houdt met de nok, kan een goed onderhoud van de goten waterophoping op het dak voorkomen, waardoor de hele dakconstructie, inclusief de nok, beter beschermd wordt.

6. Overwegen van dakrenovatie

Als je dak al wat ouder is en er meerdere problemen opduiken, kan het lonen om een volledige dakrenovatie te overwegen, inclusief het herstellen of vervangen van de nokvorst.

Niet zeker waar je met je nok aan toe bent of wil je de hierboven genoemde preventieve maatregelen in de praktijk brengen? Voor de ervaren dakdekker Hilversum en omstreken, Perfect Dak Nederland staat graag voor je klaar. 

Of je nu in Utrecht, Hilversum of elders woont, dit team van specialisten is er om je te helpen en advies te geven. Laat je dakzaken ontzorgen door de specialist – plan vandaag nog je dakinspectie of renovatie en zorg voor een duurzaam en schadevrij dak boven je hoofd!

Duurzame LED-verlichting op de Grootste Kerstmarkten van Duitsland

Duurzame LED-verlichting op de Grootste Kerstmarkten van Duitsland: Een Stralend Feest voor het Milieu

Het is weer die tijd van het jaar! De feestdagen komen eraan en dat betekent dat de straten en pleinen van Duitsland zich klaarmaken voor de grootste kerstmarkten van het land. Een belangrijk onderdeel van de kerstsfeer is de verlichting die de markten transformeert in magische winterwonderlanden. Maar wist je dat er een groeiende trend is naar duurzame LED-verlichting op deze kerstmarkten? In dit artikel duiken we dieper in op deze ontwikkeling en ontdekken we hoe Duitsland, een land met een rijke kerstmarkttraditie, steeds meer aandacht besteedt aan milieuvriendelijke verlichtingsopties. Ook werpen we een blik op de culinaire hoogstandjes die Duitse kerstmarkten te bieden hebben, en ontdekken we een verrassende link met Kroatië eten .

De Grootste Kerstmarkten van Duitsland

Duitsland staat bekend om zijn kerstmarkten, en terecht. Elk jaar trekken miljoenen bezoekers van over de hele wereld naar Duitsland om te genieten van de sfeervolle kerstmarkten die het land te bieden heeft. Enkele van de grootste en meest beroemde kerstmarkten zijn te vinden in steden als Keulen, München, Nürnberg, en Dresden. Deze markten zijn niet alleen een feest voor de zintuigen, maar ook voor de ziel.

Keulen

De kerstmarkt in Keulen, gelegen in het hart van de stad, is een van de oudste en meest geliefde in Duitsland. De sfeervolle verlichting, de traditionele Duitse kerstliederen, en de geur van glühwein en geroosterde kastanjes zorgen voor een betoverende ervaring.

München

München, de hoofdstad van Beieren, heeft ook een kerstmarkt die tot de grootste en meest indrukwekkende behoort. Het Marienplatz-plein, voor het stadhuis van München, wordt omgetoverd tot een betoverend kerstdecor met honderden kraampjes vol handgemaakte cadeaus en culinaire lekkernijen.

Nürnberg

De kerstmarkt van Nürnberg is beroemd om zijn traditionele kerstproducten, zoals peperkoek, en zijn indrukwekkende Christkindlesmarkt, die al sinds de 16e eeuw bestaat. Deze markt heeft een rijke geschiedenis en trekt jaarlijks duizenden bezoekers.

Dresden

Dresden, de hoofdstad van de deelstaat Saksen, heeft een van de oudste kerstmarkten van Duitsland. De Striezelmarkt, zoals het genoemd wordt, dateert uit 1434 en biedt een overvloed aan ambachtelijke producten, heerlijk eten en schitterende verlichting.

Duurzame LED-verlichting: Een Schitterende Keuze

Traditioneel werden kerstmarkten verlicht met gloeilampen en andere energieverslindende verlichtingsopties. Maar in de afgelopen jaren heeft er een verschuiving plaatsgevonden naar duurzamere alternatieven, met LED-verlichting als koploper. Dit is een belangrijke ontwikkeling, gezien de grote hoeveelheid energie die nodig is om de kerstmarkten te verlichten, vooral als ze zo groot zijn als die in Duitsland.

Voordelen van LED-verlichting

 1. Energiezuinig: LED-lampen verbruiken aanzienlijk minder energie dan gloeilampen. Dit betekent lagere energiekosten en een verminderde ecologische voetafdruk.
 2. Langere levensduur: LED-lampen gaan veel langer mee dan traditionele gloeilampen, waardoor ze minder vaak hoeven te worden vervangen. Dit vermindert afval en bespaart op lange termijn geld.
 3. Milieuvriendelijk: LED-verlichting bevat geen schadelijke stoffen zoals kwik, in tegenstelling tot sommige andere soorten verlichting.
 4. Flexibiliteit: LED’s kunnen in verschillende kleuren en vormen worden geproduceerd, wat creatieve ontwerpmogelijkheden biedt voor kerstmarkten.
 5. Directe verlichting: LED’s geven onmiddellijk volledig licht, zonder opwarmtijd, wat belangrijk is voor een evenement als een kerstmarkt.
 6. Weerbestendig: LED-lampen zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden, wat ideaal is voor de winterse omstandigheden van een kerstmarkt.

LED-verlichting op Duitse Kerstmarkten

Duitse kerstmarkten hebben zich snel aangepast aan de voordelen van LED-verlichting. Tegenwoordig worden bijna alle grote kerstmarkten in het hele land verlicht met deze energiezuinige technologie. Dit heeft geleid tot aanzienlijke energiebesparingen en een verminderde ecologische impact van deze populaire evenementen.

De schitterende lichtdecoraties die de markten omhullen, van glinsterende sterren boven de kraampjes tot kleurrijke guirlandes die de straten verfraaien, worden nu allemaal aangedreven door duurzame LED’s. Deze verlichting geeft de kerstmarkten een magische uitstraling en draagt tegelijkertijd bij aan de inspanningen om de klimaatverandering te verminderen.

Kroatisch Eten op Duitse Kerstmarkten: Een Onverwachte Verbinding

Naast de prachtige verlichting staat Duitsland ook bekend om zijn culinaire hoogstandjes op de kerstmarkten. Bezoekers kunnen genieten van een breed scala aan traditionele gerechten en lekkernijen die de smaakpapillen verwennen. En hier komt een verrassende wending: er is een groeiende trend waarbij Kroatisch eten een prominente plaats inneemt op Duitse kerstmarkten.

De Kroatische Invloed

Kroatisch eten heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen in Duitsland, en dit heeft zijn weg gevonden naar de kerstmarkten. De combinatie van de Duitse liefde voor traditionele gerechten en de exotische smaken van de Kroatische keuken heeft geleid tot een smakelijke en verrassende toevoeging aan de kerstmarktculinaire scene. Laten we enkele van de heerlijke Kroatische gerechten verkennen die je kunt vinden op Duitse kerstmarkten.

1. Cevapi

Cevapi zijn kleine, gegrilde gehaktrolletjes gemaakt van gemengd gehakt, meestal van rundvlees en varkensvlees, op smaak gebracht met kruiden en uien. Ze worden geserveerd met vers gebakken brood, uien en een pittige saus genaamd ajvar. Deze hartige lekkernij is een populaire snack op Duitse kerstmarkten geworden vanwege de unieke smaak en het gemak van eten terwijl je over de markt wandelt.

2. Burek

Burek is een hartige bladerdeegtaart gevuld met gehakt, kaas, aardappelen of spinazie. Deze smakelijke snack is geliefd bij veel Duitse kerstmarktbezoekers vanwege de warme, vullende aard ervan. Het is een ideale keuze om de koude winterlucht te trotseren terwijl je geniet van de festiviteiten.

3. Soparnik

Soparnik is een traditioneel Kroatisch gerecht dat bestaat uit een dunne, met olijfolie besprenkelde deegbasis, meestal gevuld met een mengsel van snijbiet, knoflook en olijfolie. Het wordt gebakken tot het knapperig is en vervolgens in rechthoekige stukken gesneden. Dit vegetarische gerecht heeft een unieke smaak en is een gezondere optie voor diegenen die een pauze willen nemen van de rijkere kerstmarkttraktaties.

4. Prsut

Prsut is de Kroatische variant van prosciutto, een gedroogde en gezouten ham. Het wordt vaak geserveerd met vers brood en olijven, en het zoute, zachte vlees is een heerlijke traktatie voor liefhebbers van charcuterie. Op sommige Duitse kerstmarkten kun je genieten van een bord prsut als onderdeel van een selectie van mediterrane hapjes.

5. Kroatische Zoetigheden

Naast hartige gerechten bieden Kroatische kraampjes op Duitse kerstmarkten ook een scala aan zoete lekkernijen. Denk aan strudels met vullingen zoals appel of kersen, of palačinke, dunne pannenkoeken die vaak worden geserveerd met jam of Nutella. Deze zoete traktaties zijn perfect om je zoetekauw te verwennen tijdens je bezoek aan de markt.

De aanwezigheid van Kroatisch eten op Duitse kerstmarkten is een bewijs van de groeiende diversiteit en culinaire avonturen die je kunt verwachten tijdens een bezoek aan deze feestelijke evenementen. Het is een mooie illustratie van hoe culturele invloeden samenkomen en een verrijking zijn voor de traditionele kerstmarktervaring.

Duurzaam Genieten van Kerstmarkten

Terwijl we genieten van het heerlijke eten en de schitterende LED-verlichting op de Duitse kerstmarkten, is het belangrijk om te benadrukken dat duurzaamheid een cruciale rol speelt in het behoud van deze geliefde tradities. Hier zijn enkele manieren waarop zowel organisatoren als bezoekers kunnen bijdragen aan een meer duurzame kerstmarktbeleving.

1. Herbruikbare Mokken en Servies

Veel Duitse kerstmarkten hebben het gebruik van herbruikbare mokken en servies geïntroduceerd voor drankjes zoals glühwein. Dit vermindert de hoeveelheid wegwerpplastic en karton die anders tijdens het evenement zouden worden verspild.

2. Afvalscheiding en Recycling

Zorg ervoor dat je je afval op de juiste manier scheidt en recycleert. Veel kerstmarkten bieden speciale afvalcontainers voor verschillende materialen, zoals glas, plastic en papier. Neem de tijd om je afval correct weg te gooien.

3. Lokaal en Duurzaam Eten

Kies voor voedsel dat lokaal en duurzaam is geproduceerd. Op sommige kerstmarkten vind je kraampjes die producten aanbieden die rechtstreeks van lokale boeren afkomstig zijn, wat niet alleen de ecologische voetafdruk verkleint, maar ook de lokale gemeenschap ondersteunt.

4. LED-verlichting en Energie-efficiënte Decoraties

Ondersteun de inspanningen van de organisatoren door te kiezen voor kerstmarkten die LED-verlichting en andere energie-efficiënte decoraties gebruiken. Deze kleine keuzes dragen bij aan een grotere positieve impact op het milieu.

5. Bewustwording

Deel je kennis over duurzaamheid met vrienden en familie tijdens je bezoek aan de kerstmarkt. Bewustwording is de eerste stap naar positieve verandering, en je kunt anderen inspireren om ook milieubewuste keuzes te maken.

Conclusie: Een Duurzaam en Culinair Feest

De Grootste kerstmarkten Duitsland blijven een bron van vreugde en verwondering voor mensen van over de hele wereld. De schitterende LED-verlichting die deze markten transformeert, draagt niet alleen bij aan de magische sfeer, maar ook aan duurzame inspanningen om het milieu te beschermen. Bovendien bieden de opkomst van Kroatisch eten en andere internationale smaken een opwindende culinaire dimensie aan deze traditionele Duitse festiviteiten.

Terwijl we genieten van onze tijd op de kerstmarkten, laten we niet vergeten dat we allemaal een rol te spelen hebben in het behoud van deze prachtige tradities. Door bewust te kiezen voor duurzaamheid en te genieten van de smaken van de wereld, kunnen we ervoor zorgen dat de grootste kerstmarkten van Duitsland blijven schitteren, zowel voor ons als voor toekomstige generaties. Geniet van het feest en proost op een stralende, duurzame toekomst!

Waarom bewakingscamera buiten plaatsen

Waarom bewakingscamera voor buiten plaatsen? Als je op zoek bent naar manieren om je huis of bedrijf te beveiligen, dan is het installeren van bewakingscamera’s een slimme keuze. Het installeren van bewakingscamera’s buiten kan een effectieve manier zijn om je eigendommen te beschermen en je gemoedsrust te vergroten. In dit artikel zullen we bespreken waarom het plaatsen van bewakingscamera’s buiten belangrijk is en wat de voordelen hiervan zijn.

Als je je eigendommen wilt beveiligen, dan is het belangrijk om te overwegen waarom het plaatsen van bewakingscamera’s buiten zo belangrijk is. Er zijn verschillende redenen waarom bewakingscamera’s buiten kunnen helpen om je eigendommen te beschermen, zoals het afschrikken van criminelen en het verzamelen van bewijsmateriaal in geval van een inbraak of diefstal.

Redenen om bewakingscamera’s buiten te plaatsen

Hieronder bespreken we enkele redenen waarom het plaatsen van bewakingscamera’s buiten belangrijk is.

Afschrikken van criminelen

Een van de belangrijkste redenen om bewakingscamera’s buiten te plaatsen is het afschrikken van criminelen. Wanneer criminelen zien dat er camera’s zijn geïnstalleerd, zullen ze minder snel geneigd zijn om in te breken of andere criminele activiteiten uit te voeren. Het is bewezen dat het plaatsen van bewakingscamera’s een afschrikwekkend effect heeft op criminelen.

Verzamelen van bewijsmateriaal

Een ander voordeel van het plaatsen van bewakingscamera’s buiten is dat je bewijsmateriaal kunt verzamelen in geval van een inbraak of diefstal. Met de beelden van de bewakingscamera’s kun je de daders identificeren en de politie helpen bij het oplossen van de zaak. Dit kan leiden tot een hogere opsporingskans en het voorkomen van toekomstige misdrijven.

Toezicht op buitenactiviteiten

Als je een bedrijf hebt, kan het plaatsen van bewakingscamera’s buiten ook helpen bij het toezicht op buitenactiviteiten. Zo kun je bijvoorbeeld zien welke vrachtwagens er binnenkomen en welke goederen er worden afgeleverd. Dit kan je helpen bij het beheren van de voorraad en het voorkomen van diefstal of verlies.

Bescherming van werknemers

Het plaatsen van bewakingscamera’s buiten kan ook helpen bij het beschermen van werknemers. Als je bijvoorbeeld werknemers hebt die ’s avonds laat werken, dan kun je met behulp van de camera’s zorgen voor extra veiligheid en bescherming. Zo kunnen de werknemers zich veiliger voelen en kunnen ze zich beter concentreren op hun werk.

Toezicht op huisdieren

Als je huisdieren hebt, dan kan het plaatsen van bewakingscamera’s buiten ook helpen bij het toezicht op je huisdieren. Zo kun je zien wat ze doen als je er niet bent en kun je ervoor zorgen dat ze veilig zijn

Enkele tips voor het verlichten van uw veranda

Een veranda is een prachtige uitbreiding van uw huis die een extra buitenruimte biedt waar u kunt ontspannen, dineren of tijd doorbrengen met vrienden en familie. Bij het creëren van de perfecte sfeer op uw veranda is verlichting een belangrijk aspect om rekening mee te houden. In deze blog bespreken we enkele overwegingen voor verandaverlichting en enkele tips om uw veranda perfect te verlichten.

Overwegingen voor verandaverlichting

Wanneer u op zoek bent naar verlichting voor uw veranda, zijn er een aantal overwegingen om rekening mee te houden:

 • Locatie: Verlichting voor de veranda moet zodanig worden geplaatst dat het licht zich gelijkmatig verspreidt. Het is ook belangrijk om de verlichting te plaatsen op een veilige locatie en zodanig te bevestigen dat ze niet in de weg zit van mensen die op de veranda zitten of lopen.
 • Helderheid: U wilt misschien heldere verlichting als u vaak buiten eet of gasten ontvangt, maar als u de veranda voornamelijk gebruikt om te ontspannen, wilt u waarschijnlijk zacht licht dat een rustgevende sfeer creëert.
 • Stijl: De verlichting moet passen bij de stijl van uw huis en veranda. Overweeg verlichting in materialen die passen bij de rest van uw veranda, zoals messing, chroom of antiek brons.
 • Energie-efficiëntie: U kunt overwegen om verlichting op zonne-energie te gebruiken of LED-lampen te gebruiken, die minder energie verbruiken en minder vaak moeten worden vervangen.

Tips voor het verlichten van uw veranda

Hieronder staan enkele tips voor het verlichten van uw veranda:

 1. Hang een lantaarn of hanglamp op: Dit voegt niet alleen licht toe, maar kan ook dienen als een decoratief stuk. Hanglampen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, van vintage tot modern, dus u kunt er een kiezen die past bij uw persoonlijke stijl.
 2. Installeer inbouwspots: Inbouwspots zijn perfect om te gebruiken als de belangrijkste lichtbron van uw veranda. U kunt de spots gelijkmatig verdelen voor een heldere en gelijkmatige verlichting.
 3. Gebruik sfeerverlichting: Sfeerverlichting, zoals ledstrips, kan een gezellige sfeer creëren en de verlichting van uw veranda verbeteren. Verlicht de planten op uw veranda of installeer lichtstrengen onder uw verandabalustrade.
 4. Voeg kaarsen toe: Kaarsen zijn niet alleen een geweldige manier om sfeer te creëren, maar ze kunnen ook een romantische en gezellige sfeer toevoegen aan uw veranda.
 5. Gebruik dimmers: Als u uw verlichting wilt aanpassen aan uw activiteiten, kunt u dimmers gebruiken om het lichtniveau aan te passen.

In conclusie, verandaverlichting is een belangrijk aspect bij het creëren van de perfecte sfeer in uw veranda. Een veranda is de ideale aanzet voor wie comfortabel wil uitbreiden naar de tuin toe.

Geniet meer van het leven met een Willems veranda!

Bij elk huis past een veranda. Want elke stijl is dankzij onze innovatieve toepassingen voor elke klant binnen handbereik: van klassiekromantisch tot hedendaags strak!

Tijd voor een moderne veranda of moderne woonuitbreiding? Verandabouwer Willems Veranda’s is de expert voor een veranda op maat. Bekijk onze veranda’s.

LED-verlichting voor uw veranda

LED-verlichting voor uw veranda

Als het gaat om veranda verlichting led dimbaar kunt u volop kiezen. Van wandarmaturen tot kandelaars, u kunt een verscheidenheid aan opties vinden. U kunt ook kijken voor lampen die u de mogelijkheid bieden om uw verlichting in of uit te schakelen op basis van het tijdstip van de dag. Sommige opties omvatten bijvoorbeeld bewegingssensoren of schemer-tot-donker lichten.

LED-verlichting voor uw veranda van Schemer tot dageraad

Als u ervoor wilt zorgen dat uw veranda of terras de juiste verlichting heeft voor uw behoeften, kunt u Dusk to Dawn LED-verlichting installeren. Deze verlichting is energiezuinig en kan u gemoedsrust geven. In tegenstelling tot gloeilampen flikkeren deze LED-lampen niet en hebben ze een koel witte kleur. Ze hebben ook ingebouwde sensoren die ze automatisch in- en uitschakelen.

Een van de voordelen van deze schemerlampen is dat ze een stralingshoek van 180 graden hebben. Deze brede hoek maakt het mogelijk voor hen om kwaliteit verlichting te werpen in elke richting.

Bovendien zijn ze zeer betaalbaar. U kunt ze kopen in verpakkingen van twee of drie. De lampen worden geleverd met E26-vormige schroefbasissen die zowel binnen als buiten kunnen worden gebruikt. En deze lampen gaan zeer lang mee.

Een ander goed ding over deze lichten is dat ze zeer gemakkelijk te installeren. Ze hebben warm witte en koel witte kleuren die zeer aangenaam zijn voor het oog.

Ook hebben deze lampen een hoog vermogen. Elke lamp heeft 10W vermogen. Hun brede stralingshoek maakt ze een perfecte keuze voor gebruik op een veranda, oprit of garage.

Schemerlampen zijn erg handig en zeer energiezuinig. Ze kunnen u veel kosten besparen. Het is erg belangrijk om te investeren in armaturen die lang meegaan.

Bewegingssensor

Buitenverlichting met bewegingssensor biedt een extra beveiligingslaag voor uw huis. Ze kunnen worden geïnstalleerd langs uw voetpad en oprit die naar de voordeur leiden, of in uw gang of trappenhuis.

Deze lampen zijn ontworpen om een wit licht uit te stralen wanneer iemand nadert. Sommige modellen hebben meer dan een helderheidsniveau, en kunnen ook worden aangepast voor een aangepaste duur.

Lampen met bewegingssensoren kunnen worden aangesloten op uw elektriciteitsnet of werken op batterijen. In het eerste geval is een professionele installatie nodig, terwijl de tweede eenvoudiger te installeren is en geen professionele expertise vereist.

Er zijn een aantal LED-bewegingssensoren verkrijgbaar, waarvan sommige wel acht jaar meegaan. Deze LED-lampen produceren een helder, fel licht en blijven koeler dan gloeilampen of andere lampen.

De meeste buitenbewegingsmelders gebruiken LED-lampen. Deze lampjes worden niet beïnvloed door stroomuitval, en kunnen vele uren of zelfs dagen meegaan.

Er zijn verschillende soorten buiten bewegingsmelders, waaronder op batterijen, op zonne-energie en bedraad. Al deze komen met verschillende detectiebereiken. Bedrade modellen zijn meestal de helderste en kunnen worden gevoed door standaard elektrische bedrading.

Modellen op zonne-energie verzamelen energie uit indirect zonlicht. Dit is het goedkoopste type buitenverlichting met bewegingssensor.

Voor een meer elegante oplossing kan een decoratieve muurbewegingslamp de oplossing zijn. Deze zien eruit als gewone portieklampen, maar hebben een kleiner detectiebereik dan de gebruikelijke spots.

Wandlantaarns

Een LED-lamp aan de muur is de goedkoopste manier om uw terras of achtertuin op te fleuren. Ze zijn er in alle soorten en maten, en kunnen worden geïnstalleerd op de meest afgelegen plekken. De slimme lantaarns zijn UL-geclassificeerd voor natte locaties, en zullen zeker elke buitenruimte opfleuren. Met de juiste veranda verlichting op de juiste plaats is uw huis een baken van helderheid op elk moment van de dag of nacht.

Het is geen geheim dat de meeste mensen minstens de helft van hun wakkere uren in of rond het huis doorbrengen. Het voor- of achterterras is de perfecte plek om van de buitenlucht te genieten, en een goede verlichting is de kers op de taart. Een verlichtingssysteem voor buiten is ook een goede manier om ervoor te zorgen dat de voor- of achterdeur zo goed mogelijk beveiligd is en dat de bewoners van uw huis niet per ongeluk in het donker achterblijven. Dit is een grote zorg voor gezinnen met jonge kinderen. Dus, als u de middelen hebt, neem dan de tijd om een buitenverlichtingssysteem te installeren dat de klus in stijl kan klaren.

Met name de Koda buitenwandlantaarn heeft veel te bieden. Zijn strakke en nette ontwerp is het toppunt van functionele elegantie en is gebouwd om lang mee te gaan. En met een levensduur van 25.000 uur kunt u gerust zijn in de wetenschap dat uw huis veilig is, zelfs midden in een orkaan.

Wandlampen

Als u in de markt bent voor een nieuw huis of kantoor, denkt u wellicht na over de beste manier om uw buitenterrein te verlichten. Om te beginnen zijn er een heleboel kandelaars om uit te kiezen. Een snelle zoektocht op Google zal u voorzien van een lijst van de naamgenoot. Enkele van de bekendere bedrijven zijn Luxe, SLV Lighting en Troy Lighting. Gelukkig voor u en uw portemonnee is de kans groot dat u de wandlamp van uw dromen kunt vinden. De volgende vraag is waar u hem wilt plaatsen. Hier zijn enkele ideeën die gegarandeerd uw smaakpapillen zullen verrukken en de algemene esthetiek van uw huis of kantoor zullen verbeteren.

Het is een feit dat veel mensen moeite hebben om zich op hun taak te concentreren als ze niet over de juiste verlichting beschikken. Om te beginnen kunt u een paar LED-lampen kopen om uw buitenruimte te verlichten. Het beste aan deze lampen is dat ze energiezuinig en milieuvriendelijk zijn en dat de installatiekosten een kleine fractie van uw maandelijkse rekening zijn. Bovendien zijn ze gemakkelijk te installeren, zodat u meer tijd hebt om van uw buitenruimte te genieten. En ze zijn er in alle soorten en maten.

Muurpakketten

LED wall packs zijn een geweldige optie om de buitenkant van een gebouw te verlichten. Ze zijn zeer energie-efficiënt en duurzaam, en bieden een lange levensduur.

Wall packs worden meestal gebruikt aan de randen van commerciële en meergezinswoningen. Parkeergarages, kerken en fabrieken gebruiken deze armaturen ook. Veel wall pack lampen worden geleverd met een fotocelsensor, waardoor het licht ’s nachts automatisch wordt ingeschakeld.

Naast een aantrekkelijke manier om de buitenkant van een gebouw te verlichten, zijn LED wall pack lampen ook zeer effectief voor veiligheidsverlichting. Dit type licht heeft de mogelijkheid om continu licht te geven tijdens een stroomstoring. Het kan ook worden geïnstalleerd boven deuren en balkons.

Een ander voordeel van LED wall packs is dat ze verkrijgbaar zijn in veel verschillende lumen output niveaus. Deze opties variëren van 1.550 tot 9.200 lumen. Sommige modellen kunnen zelfs worden uitgerust met bewegingssensoren.

Decoratieve LED wall packs zijn een andere optie die geweldig is voor het toevoegen van een esthetische look aan een ruimte. Ze worden aangeboden in een breed scala van kleuren en ontwerpen om elke stijl of thema aan te passen.

Een van de beste eigenschappen van LED wall packs is dat ze gemakkelijk te installeren zijn. De voorkant van de eenheid opent op een scharnier, waardoor het eenvoudig voor bedrading. Ook zijn ze IP65-rated, wat betekent dat ze waterdicht zijn.

Wall pack lampen zijn ideaal voor omtrekverlichting omdat ze gelijkmatig een 5000K wit licht verspreiden. Zij kunnen ook langs steegjes worden geplaatst, en worden algemeen gebruikt voor het verlichten van opritten en straten.

De voordelen van dimbare verlichting

De voordelen van dimbare verlichting

Dimmer verlichting is verlichting die op afstand kan worden aangepast in intensiteit. Dit kan worden gedaan met behulp van een dimmer, die de hoeveelheid stroom naar de lamp regelt. Hierdoor kan de lichtintensiteit worden aangepast van fel naar zacht, wat leidt tot een verschil in hoe het licht in een ruimte valt. Led Verlichting wordt vaak gebruikt om de sfeer in een ruimte te beheersen, bijvoorbeeld door het licht zachter te zetten voor een gezellige avond of juist harder voor een productievere omgeving. Dimverlichting kan ook helpen om energie te besparen, omdat het licht minder fel hoeft te zijn als dat niet nodig is. Dimverlichting is verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals LED-lampen, gloeilampen en halogeenlampen.

Energiebesparing: Door het licht te dimmen, gebruik je minder energie en kun je op die manier energiekosten besparen.

Sfeerbeheersing: Dimbare verlichting geeft je de mogelijkheid om de sfeer in een ruimte te beheersen. Zo kun je bijvoorbeeld het licht harder of zachter zetten om een bepaalde stemming te creëren.

Comfort: Dimbare verlichting kan bijdragen aan een comfortabelere omgeving. Als het licht te fel is, kan dat bijvoorbeeld vermoeiend zijn voor de ogen. Door het licht te dimmen, kun je de lichtintensiteit aanpassen aan je behoeften en behoud je comfort.

Verlenging van de levensduur van de verlichting: Door het licht te dimmen, kun je de levensduur van de verlichting verlengen. Bij hogere lichtintensiteiten krijgen de lampen namelijk meer belasting en gaan ze sneller stuk.

 Decoratie: Dimbare verlichting kan ook dienen als decoratie, bijvoorbeeld door middel van sfeervolle lampen of lampenkappen.

Tot slot

Je kunt bijna iedere lichtbron wel in een dimbare variant krijgen. Eén van de populairdere soorten van dit moment is de r7s led 118mm dimbaar. Deze verlicht is geschikt voor zowel decoratieve verlicht, alsook voor praktische verlichten tijdens het lezen van een boek of de krant.

Verbeter de duurzaamheid van je huis

led lampen

Duurzaam wonen, we kunnen ons niet voorstellen dat er nog mensen zijn die er nog nooit van gehoord hebben. Burgers en overheden willen hun steentje bijdragen aan het milieu en die ambitieuze klimaatdoelstellingen moet gehaald worden. Waar mensen er al te lange tijd van uit gingen dat die verantwoordelijkheid bij de overheden lag, is inmiddels iedereen er wel van overtuigd dat iedere bijdrage telt, hoe klein ook. Het verbeteren van de duurzaamheid van de eigen woning, bijvoorbeeld door het gebruik van led lampen, is meer dan ooit aan de orde van de dag.

Investeer in energiezuinige toestellen

Als je gaat kijken naar de elektrische toestellen in je woning zul je zien dat, zeker bij oudere toestellen, de hoeveelheid energie die ze verbruiken gigantisch is. Niet alleen heel slecht voor het milieu, maar bovendien ook een aanslag op je portemonnee. Het mag dan wel een hele investering lijken om deze toestellen te vervangen, deze investering verdient zichzelf echt wel terug en het komt het milieu ten goede.

Ga volop voor isolatie

Je zou ervan versteld staan welke voordelen naar duurzaamheid toe het isoleren van je woning heeft. Dakisolatie en vloerisolatie bijvoorbeeld zorgen ervoor dat je heel wat minder moet stoken, wat een lagere uitstoot betekent en dat je daarenboven een veel lagere energiefactuur zult hebben. Door voldoende te isoleren ben je in staat de warmte die je binnen opwekt ook langer binnen te houden en kun je bovendien in de zomer je woning lekker koel houden.

Kies voor led lampen

Verlichting zijn we vaak niet als een energieverslindende factor, maar dat is volledig onterecht. Er moet heel wat energie opgewekt worden om de verschillende kamers in je woning te verlichten en door in te zetten op led lampen beperk je de belasting op het milieu alvast een goor stuk. Led lampen zijn niet alleen een goede keuze naar energieverbruik toe, ze gaan ook heel wat langer mee waardoor ook de duurzaamheid bevordert wordt.

Al gedacht aan zonnepanelen en een warmteboiler?

Door te investeren in zonnepanelen en een warmteboiler maak je van je woning een echt duurzame woning. Je bent hierdoor in staat om in je eigen energie te voorzien en dat betekent een aanzienlijk lagere belasting op het milieu, en op je budget natuurlijk. Energiezuinige en energieneutrale woningen zijn de toekomst en daar kun je vandaag al mee van start gaan.

Duurzaamheid is een gedeelde verantwoordelijkheid

Burgers die investeren in duurzaam wonen, mogen door best voor beloond worden en dat is vandaag al het geval. De overheid voorziet in tal van premies en tegemoetkomingen voor woningeigenaren die bereid zijn hun steentje bij te dragen. Investeer je in duurzaam wonen, vraag dan vast en zeker na op welke premies je hiervoor recht hebt. Samen kunnen we naar een duurzaam woonbeleid gaan en als iedereen, hoe bescheiden ook, hieraan meewerkt, zijn de doelstellingen echt wel haalbaar. Led lampen, zonnepanelen, een warmteboiler en goede isolatie, het zijn nog maar enkele van de zaken die je zelf kunt ondernemen waar jij zelf ook beter van wordt. Doe de check van jouw woning en help mee aan het realiseren van duurzaam wonen.

5x je huis milieuvriendelijker maken

Steeds meer mensen maken bewust verandering in hun dagelijkse leven met oog op hun ecologische voetafdruk. We denken hierbij vaak aan het vervangen of gebruiken van minder plastic of iets vaker vegetarisch eten in plaats van vlees en vis. In het volgende artikel leggen we je uit welke huishoudelijke apparaten je beter kunt vervangen om je huis duurzamer te maken. Daarbij zorgen deze stappen er doorgaans voor dat je elektriciteitsrekening lager is.

 

 1. Vervang oude lampen door LED-lampen

Als je je oude lampen nog niet vervangen hebt voor LED-lampen dan is dit je kans. Je kunt tot wel 80 procent aan energie besparen door het installeren van LED-lampen. In vergelijking met traditionele lampen zijn LED-lampen duurzaam, energiezuinig en bieden ze een uitzonderlijk kleurengamma. Hierbij profiteren LED-lampen van een langere levensduur, aangezien ze tot 25 procent langer meegaan dan traditionele lampen. Bovendien zijn LED-lampen veiliger dan oudere lampen omdat ze bijna geen voorwaartse warmte afgeven. Kortom, LED-lampen verbruiken minder energie en zijn economisch gezien een heel slimme keuze.

 

 1. Vervang je oude verwarmingsketel

Met het koudere weer is er niets zo lekker als de verwarming aan. Het is erg knus om bij de verwarming de nieuwste serie te kijken, te kletsen of misschien speel je wel een rondje poker in een online casino. Wat je ook doet, het is zeer behaaglijk en prettig om een goed werkende verwarmingsketel te hebben. Mensen met conventionele ketels hebben vaker last van vervelende zaken zoals koolmonoxidelekkage en luchtvervuiling door de rookgassen die de ketel afgeeft. Door je oudere verwarmingsketel te vervangen door een nieuwer en groener model, ga je dit probleem tegen en daarbij werken ze zuiniger wat minder kosten betekend.

 

 1. Vervang je droger voor een droogrek

Een van de makkelijkste manieren om kosten en elektriciteit te besparen is om je droger te vervangen door een droogrek voor het drogen van je kleding. Een droogrek is goedkoop in aanschaf en werkt over het algemeen heel goed om kleding te drogen. Daarnaast zijn de rekken vaak licht en inklapbaar waardoor je ze eenvoudig kunt opbergen.

 

Door je kledingstukken aan de lucht te laten drogen, behoudt de stof zijn kwaliteit beter. De hitte en het centrifugeren van de droger kunnen kleding ernstig beschadigen. Door je kleding op te hangen, droogt het kreukvrij op en behoudt het zijn kwaliteit beter. Op de lange termijn betekent dit dus dat je minder geld hoeft uit te geven aan nieuwe kleding. Het enige nadeel aan een droogrek is dat het langer duurt voordat je was droog is. Een droger werkt sneller maar hiervoor moet het heel wat energie verbruiken, het is zelfs een van de duurste apparaten in je huis. Als je toch niet zonder een droger kunt, dan is het in ieder geval een goed idee om de droger minder vaak te gebruiken.

 

 1. Installeer een duurzame douchekop

Douchen is heel kostbaar, zowel voor het milieu als voor uw portemonnee. Het installeren van een duurzame douchekop is een relatief eenvoudige manier om op te besparen op je waterverbruik. Dit soort douchekoppen zijn namelijk uitgerust met waterbesparende technologieën.

 1. Kies voor een slimme thermostaat

Ten slotte is het installeren van een slimme thermostaat een geweldige optie om je huis duurzamer te maken. Een slimme thermostaat is in staat om het patroon van een huishouden te herkennen op deze manier stelt het vanzelf je voorkeurstemperaturen in. Bovendien kan deze milieuvriendelijke tool overal en altijd worden bediend via de slimme thermostaat app. Door een slimme thermostaat te installeren, heb je een betere controle over de verwarming van je huis en kan je energiezuiniger omgaan met energie. Deze innovatieve oplossing geeft je ook meer inzicht over je energiegebruik.

Alles over digitale valuta

Als u op zoek bent naar meer informatie over de meest populaire vorm van digitale valuta, kijk dan niet verder dan Ripple cryptocurrency. Het RIPPLE-protocol is ontwikkeld door RIPPLE Labs, een op Californië gevestigde technologie. In 1998 werd Ripple Labs gestart door computerwetenschappers Michael J. Schrage en Jerry Brito. In die tijd was SCHRAGE in dienst als advocaat voor Citibank en zijn passie was bij het ontwikkelen van nieuwe computersystemen.

Jerry Brito kwam met het idee om een nieuw valutasysteem te creëren op basis van de Ripple technologie. Volgens hem was een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van het RIPPLE-protocol dat het het potentieel had om het bestaande wereldwijde geldoverdrachtsysteem te verlaten en een volledig nieuwe markt te creëren. De twee computerwetenschappers combineerden hun kennis met jarenlange werk en creëerden wat we vandaag kennen als rimpeling. Ripple Cryptosystem is de kerntechnologie achter alle belangrijke alt-munten. Er is bijvoorbeeld litecoïne, die is gebouwd op dezelfde basis als rimpel.

Het succes van de digitale valuta RIPPLE

De reden waarom deze alt-munt zo succesvol is geworden, is omdat het verschillende unieke kwaliteiten heeft die het onderscheiden van andere valuta’s. We hebben uiteraard ook allemaal al gehoord van de enorme koerswinsten die behaald zijn met de almaar stijgende Ripple koers,  natuurlijk best interessant .Een van de unieke kenmerken van RIPPLE is het feit dat het het rimpeltransactienetwerk gebruikt als backend. Dus, niet alleen draagt de rimpeling de lading veilige internettransacties, maar ook de lading veilige online winkelen. Dit gaat zien hoe veilig internet deze dagen is;

Het verbazingwekkende aan RIPPLE-protocollen is echter dat ze het concept daadwerkelijk teruggaan met de toestemmingloze aard van het netwerk. Zoals we eerder hebben genoemd, zijn er verschillende belangrijke valuta’s die op de ruggengraat van de Rippletechnologie worden uitgevoerd. Echter, een van de minder bekende cryptosystems is rimpelingen eigen rimpelingbank. Het doel van de RIPPLE Bank is om gebruikers toe te staan fondsen over te brengen met een eenvoudige toepassing.

Nu, om de oorspronkelijke vraag te beantwoorden: Ja, Ripple is een echte cryptocoin, en het is gemaakt door Chris Allen, die toevallig ook de oprichter is van het gedecentraliseerde managementplatform (gegevens). Met gegevens kon hij bredere erkenning krijgen als leider in de gedecentraliseerde managementindustrie. Veel bedrijven wendden zich tot zijn expertise en begonnen te profiteren van de kracht van het zeeplatform. Een van deze bedrijven is Rimple Labs, het bedrijf dat het Ripple Cryptography Network runt. Allen wilde eigenlijk het hele concept van de Ripple cryptocurrency open maken voor verdere ontwikkeling, maar hij wilde zijn teams initiële toewijding niet verdunnen aan het project.

Het idee van rimpel als een vorm van alt-munt werd aanvankelijk geïmplementeerd als een testbed voor gedistribueerde grootboektechnologie. Later werd het gebruik van rimpel als een actualico gestart en wordt nu gebruikt door een verscheidenheid aan verschillende bedrijven en bedrijven over de hele wereld. Een van de grootste redenen waarom de rimpelvaluta zo succesvol is, is vanwege het feit dat er veel mensen zijn die er gebruik van hebben gemaakt;

Veel mensen hebben twijfels uitgesproken over het investeren in de Ripple cryptocurrency, voornamelijk vanwege het feit dat ze niet begrijpen hoe het werkt. Hoewel dit in zekere mate waar is, moeten beleggers weten en begrijpen dat het rimpelsysteem niet is zoals andere systemen zoals vormverschuiving of OTC-valuta’s. Deze andere Modellen vereisen daadwerkelijk dat u de privésleutel hebt, wat het enige is dat door de investeerders toegankelijk is. Met rimpel, aan de andere kant, kan alleen de eindgebruiker toegang krijgen tot uw privésleutel. Dit is eigenlijk het belangrijkste verschil tussen de twee.Als zodanig zou iedereen die beslist om te investeren in de rimpelvaluta hun eigen risicobeheer niet. Er is echter nog steeds het potentieel om te profiteren van het rimpelalgoritme, dat op de lange termijn zal leiden tot enorme winst, zelfs als u mogelijk niet vasthoudt aan de daadwerkelijke valuta. In het geval van vormverschuiving en OTC-cryptosystems blijven de beleggers achtergelaten met het risico om de werkelijke tokens vast te houden. Maar met de rimpel cryptocurrency, zou de belegger de leiding vasthouden aan het al dan niet werken, dus je hebt een lichte rand.

Je hebt natuurlijk ook nog Ethereum. Ethereum (ETH) is een gedecentraliseerd cryptocurrency-project en momenteel de op één na grootste munt in de crypto-industrie.  Volg hier de ETH koers

In een van onze volgende artikelen leggen we het verschil uit tussen  Ethereum en Ripple.

Wat moet je weten bij het kopen van je IP camera?

IP-camera-installatie is tegenwoordig een van de groeiende industrieën op het gebied van beveiliging. Vanaf nu is meer dan 95 procent van alle nieuwe camera-installaties voor IP-cameraprogramma’s.Dit is een prachtige nieuwe technologie die verschillende belangrijke voordelen biedt ten opzichte van traditionele CCTV-systemen, tegen zeer lage kosten en zonder dat u hoeft te upgraden of u zelfs maar zorgen hoeft te maken over veroudering.De voordelen zijn onder meer dat u vanaf vrijwel elke locatie toegang hebt tot het systeem, live opgenomen video kunt bekijken, meerdere camera’s tegelijk kunt volgen en een herhaling kunt zien van de gebeurtenissen die zijn vastgelegd.Kortom, IP CCTV biedt veel significante voordelen en in dit artikel worden ze uitgelegd.Na het lezen van dit artikel zou u een diepgaand begrip moeten hebben van IP CCTV.

Wat moet je weten bij het kopen van je IP camera?

Het eerste voordeel ligt voor de hand, namelijk dat het vanaf vrijwel elke locatie toegankelijk is. Traditionele CCTV vereist installatie van een fysieke camera op elke locatie.Dit betekent dat je op elke locatie ten minste één camera moet hebben, en als je er meer dan één hebt, loop je het risico dat er een niet werkt of opneemt wanneer je deze het meest nodig hebt.IP CCTV-camera’s worden op een zodanige afstand geplaatst dat ze vanaf vrijwel elke plek in huis of op elke locatie in het thuisnetwerk toegankelijk zijn.Dus waar u zich ook in huis bevindt, u hebt op afstand toegang tot het bewakingsnetwerk via uw IP-camera.

Beveiligingscamera’s met IP hebben nog een ander voordeel dat door consumenten vaak over het hoofd wordt gezien.Traditionele CCTV-beveiligingssystemen vereisen veel draden en kabels, die op verschillende manieren moeten worden geïnstalleerd en aangesloten om te kunnen werken.Hierdoor is de installatie erg moeilijk en is het vaak moeilijk om met draden te werken, zowel tijdens als na de installatie.IP-camera’s maken gebruik van een eenvoudig aan te sluiten interface, IP-camera’s genaamd, en dit maakt het eenvoudig te installeren, aan te sluiten en te bewaken.U hoeft zich geen zorgen te maken over ingewikkelde installatieprocessen, gewoon een simpele internetverbinding en u bent onderweg.Er zijn verschillende IP CCTV-camera’s beschikbaar, dus u vindt er een die perfect bij uw behoeften past.

Enkele van de beste IP CCTV-beveiligingsopties die voor consumenten beschikbaar zijn, zijn draadloze en bekabelde alternatieven.Bekabelde IP CCTV-camera’s hebben een extra datakabel en een stroombron nodig om te kunnen werken.Draadloze IP-beveiligingscamera’s gebruiken een bestaande datakabel en Wi-Fi biedt een veilige manier om uw opnamen op te nemen zonder ingewikkelde kabels en bedrading.Beide opties zijn veilig, maar misschien verkiest u de ene optie boven de andere, afhankelijk van uw kijkbehoeften en de locatie waar u de beelden wilt bekijken.

Bekijk de voor en nadelen

Houd bij het kiezen tussen bedrade en draadloze beveiligingscamerasystemen rekening met de voor- en nadelen van elke optie.Hoewel bekabelde systemen vaak goedkoper zijn dan draadloze, vereisen ze meer installatie- en initiële insteltijd.Ze vereisen ook dat u de bewakingsapparatuur aanschaft die meestal deel uitmaakt van een grotere IP CCTV-installatie.Draadloze systemen zijn geweldig voor mensen die niet veel tijd of geld hebben om te besteden aan een bewakingscamera. Als u alleen een kleiner gebied wilt bewaken, zijn ze perfect voor u.

Als u geïnteresseerd bent in de installatiebedrading van de IP CCTV-camera, kunt u kiezen uit een groot aantal verschillende beveiligingssystemen, zoals webcams, doe-het-zelfinstallatiekits, dummycamera’s en meer.Beveiligingscamera’s worden gebruikt om criminele activiteiten af te schrikken en wetshandhavingspersoneel te helpen bij misdrijven.IP-cams zorgen voor een hoger beveiligingsniveau omdat ze vanaf een externe locatie kunnen worden bekeken en niet worden beïnvloed door obstakels zoals rook en vuur.

Met een beetje knowhow kunt u zelf uw camerasystemen installeren.Het eerste dat u nodig heeft, is een IP-camera en wat extra kabels.Deze camera’s kunnen worden gekocht bij online winkels voor IP CCTV-artikelen.U kunt zelfs IP-camera’s vinden bij lokale winkels zoals Best Buy en Circuit City.Zorg er bij het installeren van uw camera voor dat de USB-poort van de IP-cam naar boven is gericht.

Bulletcamera’s gebruiken een standaardkabel die op een stroombron wordt aangesloten.Om dit systeem te installeren heb je een bullet camerakabel, een stopcontact en een computer nodig.Ter bescherming tegen interferentie van andere draadloze camera’s, moet een IP-beveiligingscamerasysteem worden geïnstalleerd in een ruimte waar geen draadloze beveiligingscamera’s zijn.Anders zal de interferentie de opname verstoren.U kunt ook bulletcamera’s kopen met ingebouwde IP-camerafunctie.