Alles over digitale valuta

Als u op zoek bent naar meer informatie over de meest populaire vorm van digitale valuta, kijk dan niet verder dan Ripple cryptocurrency. Het RIPPLE-protocol is ontwikkeld door RIPPLE Labs, een op Californië gevestigde technologie. In 1998 werd Ripple Labs gestart door computerwetenschappers Michael J. Schrage en Jerry Brito. In die tijd was SCHRAGE in dienst als advocaat voor Citibank en zijn passie was bij het ontwikkelen van nieuwe computersystemen.

Jerry Brito kwam met het idee om een nieuw valutasysteem te creëren op basis van de Ripple technologie. Volgens hem was een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van het RIPPLE-protocol dat het het potentieel had om het bestaande wereldwijde geldoverdrachtsysteem te verlaten en een volledig nieuwe markt te creëren. De twee computerwetenschappers combineerden hun kennis met jarenlange werk en creëerden wat we vandaag kennen als rimpeling. Ripple Cryptosystem is de kerntechnologie achter alle belangrijke alt-munten. Er is bijvoorbeeld litecoïne, die is gebouwd op dezelfde basis als rimpel.

Het succes van de digitale valuta RIPPLE

De reden waarom deze alt-munt zo succesvol is geworden, is omdat het verschillende unieke kwaliteiten heeft die het onderscheiden van andere valuta’s. We hebben uiteraard ook allemaal al gehoord van de enorme koerswinsten die behaald zijn met de almaar stijgende Ripple koers,  natuurlijk best interessant .Een van de unieke kenmerken van RIPPLE is het feit dat het het rimpeltransactienetwerk gebruikt als backend. Dus, niet alleen draagt de rimpeling de lading veilige internettransacties, maar ook de lading veilige online winkelen. Dit gaat zien hoe veilig internet deze dagen is;

Het verbazingwekkende aan RIPPLE-protocollen is echter dat ze het concept daadwerkelijk teruggaan met de toestemmingloze aard van het netwerk. Zoals we eerder hebben genoemd, zijn er verschillende belangrijke valuta’s die op de ruggengraat van de Rippletechnologie worden uitgevoerd. Echter, een van de minder bekende cryptosystems is rimpelingen eigen rimpelingbank. Het doel van de RIPPLE Bank is om gebruikers toe te staan fondsen over te brengen met een eenvoudige toepassing.

Nu, om de oorspronkelijke vraag te beantwoorden: Ja, Ripple is een echte cryptocoin, en het is gemaakt door Chris Allen, die toevallig ook de oprichter is van het gedecentraliseerde managementplatform (gegevens). Met gegevens kon hij bredere erkenning krijgen als leider in de gedecentraliseerde managementindustrie. Veel bedrijven wendden zich tot zijn expertise en begonnen te profiteren van de kracht van het zeeplatform. Een van deze bedrijven is Rimple Labs, het bedrijf dat het Ripple Cryptography Network runt. Allen wilde eigenlijk het hele concept van de Ripple cryptocurrency open maken voor verdere ontwikkeling, maar hij wilde zijn teams initiële toewijding niet verdunnen aan het project.

Het idee van rimpel als een vorm van alt-munt werd aanvankelijk geïmplementeerd als een testbed voor gedistribueerde grootboektechnologie. Later werd het gebruik van rimpel als een actualico gestart en wordt nu gebruikt door een verscheidenheid aan verschillende bedrijven en bedrijven over de hele wereld. Een van de grootste redenen waarom de rimpelvaluta zo succesvol is, is vanwege het feit dat er veel mensen zijn die er gebruik van hebben gemaakt;

Veel mensen hebben twijfels uitgesproken over het investeren in de Ripple cryptocurrency, voornamelijk vanwege het feit dat ze niet begrijpen hoe het werkt. Hoewel dit in zekere mate waar is, moeten beleggers weten en begrijpen dat het rimpelsysteem niet is zoals andere systemen zoals vormverschuiving of OTC-valuta’s. Deze andere Modellen vereisen daadwerkelijk dat u de privésleutel hebt, wat het enige is dat door de investeerders toegankelijk is. Met rimpel, aan de andere kant, kan alleen de eindgebruiker toegang krijgen tot uw privésleutel. Dit is eigenlijk het belangrijkste verschil tussen de twee.Als zodanig zou iedereen die beslist om te investeren in de rimpelvaluta hun eigen risicobeheer niet. Er is echter nog steeds het potentieel om te profiteren van het rimpelalgoritme, dat op de lange termijn zal leiden tot enorme winst, zelfs als u mogelijk niet vasthoudt aan de daadwerkelijke valuta. In het geval van vormverschuiving en OTC-cryptosystems blijven de beleggers achtergelaten met het risico om de werkelijke tokens vast te houden. Maar met de rimpel cryptocurrency, zou de belegger de leiding vasthouden aan het al dan niet werken, dus je hebt een lichte rand.

Je hebt natuurlijk ook nog Ethereum. Ethereum (ETH) is een gedecentraliseerd cryptocurrency-project en momenteel de op één na grootste munt in de crypto-industrie.  Volg hier de ETH koers

In een van onze volgende artikelen leggen we het verschil uit tussen  Ethereum en Ripple.